divendres, 15 de desembre del 2017

Coneixements previs sobre TIC

Els meus coneixements sobre TICs són prou bàsics. Normalment faig ús de les noves tecnologies per ampliar la meua formació acadèmica, de manera que les webs que utilitze són d'aquest tipus. Per descomptat, també faig ús de les xarxes socials per a, diguem, socialitzar amb el meu entorn.


Fins ara no havia pensat en la importància de les eines que les TICs ens proporcionen, però la veritat és que m'han facilitat molt la vida com a estudiant i en la meua breu experiència com a docent. Així doncs, crec que és important saber quins són i com fer un ús correcte d'elles. Açí va la meua llista de les TICs que més utilitze:

1. Diccionaris on-line, com poden ser

  •  DRAE (Diccionari de la Reial Acadèmia Espanyola): aquesta eina ha, o hauria, de ser el comodí de qualsevol docent de Llengua castellana i Literatura perquè no som diccionaris errants!, encara que molts ho creguin. A més, quan introduim un verb el conjuga, cosa molt profitosa si ens trobem amb un verb poc habitual o per resoldre dubtes als nostres estudiants.
  • També utilitze el VOX perquè moltes paraules de la nostra llengua també se m'escapen. Pel què fa a la conjugació dels verbs en valencià, utilitze el conjugador de verbs de Softwarevalencia
  • El diccionari Cambridge Free i el WordReference, perquè si tenim dubtes amb el idiomes que són més proxims a nosaltres, com no tindrem amb una llengua estrangera?


2. Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes: qualsevol alumne del Grau en Espanyol: Llengua i Literatures de la UA coneix i usa amb freqüència aquest portal web, i no és per menys! Aquesta biblioteca en xarxa és una de les més completes (si no, la que més) pel que fa a textos clàssics i articles relacionats amb tots ells i els seus autors. Dins d'aquesta biblioteca virtual podem trobar la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives, dedicada a la Literatura catalana.

3. Liceus: aquest centre on-line és una referència per a les Humanitats en l'àmbit universitari. En esta web podem trobar articles especialitzats, Màsters i Cursos online d'especialització i postgraus en l'àrea de les Ciències Socials i les Humanitats, avalats i en col·laboració amb la Universitat a Distància de Madrid (UDIMA), la Universitat Rei Joan Carles i altres institucions .

4. Dialnet: és un dels majors portals bibliogràfics del món. Centrat fonamentalment en els àmbits de les Ciències Humanes, Jurídiques i Socials, Dialnet es constitueix com una eina fonamental per a la recerca d'informació de qualitat.

5. Google acadèmic: tots fem servir Google per defecte, però sabem que no tot el que ens "busca" és bo, adequat o fiable. Amb aquest Google acadèmic ens assegurem que les referències que ens busca han passat uns filtres més específics i que se centra en articles especialitzats, a més que ens dóna la referència bibliogràfica en el format que vulguem.

Resultado de imagen de ordenador dibujo

6. Google Drive: el núvol ens permet tenir tot el que necessitem en qualsevol part del món, sempre que tinguem accés a Internet.

7. uaCloud: aquesta eina és transitòria, ja que la fem servir en qualitat d'estudiants de la UA, però resulta ser molt útil per poder fer tràmits, ja siguin acadèmics o administratius, per via telemàtica.

8. Word: què seria de nosaltres sense aquest processador de textos? Ressenyes, treballs finals, pràctiques, apunts, etc. Tot, excepte els exàmens, hem de fer-ho mitjançant un processador de textos i aquest és el més utilitzat.

9. PPT (PowerPoint): les temudes exposicions sempre se'ns fan més suportables si les acompanyem d'un bon PPT, així que aquesta eina no és que la usem, sinó que gairebé la explotem (encara que no tot el món ho faça de manera correcta).

10. WhatsApp: aquesta APP va revolucionar la manera en què ens comuniquem. Sobretot s'ha d'agrair a aquesta APP el poder estar en contacte permanenete amb els altres membres del teu grup de treball o treballs.

11. Facebook és la major xarxa social a nivell mundial i que ens permet posar-nos en contacte amb qualsevol persona que tinga accés a internet i tinga un compte, estiga on estiga.

Segurament faré servir moltes eines més, però aquestes són les més important per a mi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fi de l'assignatura TIC i TILC

Aquesta assignatura de TIC em sembla que és una de les més necessàries per a la formació del professorat, però ha de ser una constant en la...